Dierenartspraktijk Haastrecht

Dierenartspraktijk
Haastrecht

Dierenarts
Mw. B.C.M. van Delft

De Ruyterstraat 22
2851 TD Haastrecht
tel.0182 50 29 86

dierenartspraktijk haastrecht
Dierenarts Mw. B.C.M. van Delft
De Ruyterstraat 22
2851 TD Haastrecht
tel.0182 50 29 86

Ingang aan de kant van de Steinsedijk

Telefonisch spreekuur:
ma t/m vr

9.00 - 9.30 uur

Inloop spreekuur:
ma t/m do

9.30 - 10.00 uur

ma/di/do

18.30 - 19.00 uur

zaterdag

9.30 - 10.00 uur

Behandeling op andere tijden
volgens afspraak

Afscheid nemen van uw huisdier- levensbeëindiging

Euthanasie is een onderwerp waar we het liefst niet mee te maken willen krijgen, maar we kunnen er helaas niet om heen. Vroeg of laat wordt iedere diereigenaar geconfronteerd met het einde van het leven van zijn of haar huisdier. In de meeste gevallen betekent dit dat er een beslissing genomen moet worden over het laten inslapen van een dier.

De beslissing over wanneer er moet worden ingegrepen is zeer ingrijpend, maar we willen allemaal een dier een laatste lijdensweg besparen. U als eigenaar moet hierover zelf de beslissing nemen, ik als dierenarts kan u alleen maar adviseren.

De ingreep bij u thuis of op de praktijk

Als blijkt dat het noodzakelijk is om uw huisdier te laten inslapen, dan kunt u hiervoor een afspraak maken. De euthanasie kan op afspraak bij u thuis plaatsvinden, in een vertrouwde omgeving, of op de praktijk. Indien u kiest om naar de praktijk te komen, dan is het mogelijk om op afspraak te komen, om zo de drukte van het spreekuur te vermijden.
Ik zal er zorg voor dragen om uw huisdier pijnloos en zo rustig mogelijk te laten inslapen.

Het dier geef ik allereerst een dosis van een zwaar slaapmiddel, waardoor ze in diepe slaap raken. Daarna volgt de definitieve injectie. Het dier merkt hier niets meer van.

Voor de dieren is het altijd prettig als hun baasje bij de euthanasie aanwezig is, zeker tot het moment waarop ze in slaap gevallen zijn, maar als u dit niet aan kunt dan is dat ook heel begrijpelijk.


Na het overlijden

Wanneer uw huisdier is overleden, bestaan er verschillende mogelijkheden.

  • Cremeren
    DAP Haastrecht werkt samen met dierencrematorium Stompwijk. Het overleden dier wordt thuis of op de praktijk opgehaald en naar het crematorium gebracht. U kunt uw huisdier individueel laten cremeren. Dit betekent dat het dier afzonderlijk wordt gecremeerd. Het is mogelijk om de as in een strooiblik of urn terug te krijgen, afhankelijk van uw wensen. U kunt ook uw huisdier met een aantal andere huisdieren tegelijk laten cremeren, de zogenoemde collectieve of groepscrematie. De as wordt over zee verstrooid. Voor meer informatie: www.shcn.eu

  • Begraven
    Er kan gekozen worden om het dier te begraven. Op basis van een EU besluit (artikel 14, 29 juni 2005), is het toegestaan om kleine huisdieren in eigen tuin te begraven, maar soms stellen bepaalde gemeentes wel bepaalde voorwaarden. Wanneer een dier op eigen terrein wordt begraven, moet dit minstens een meter onder de grond. U kunt het overleden dier het beste in een kleed of handdoek wikkelen (niet in plastic) of in een kartonnen doos leggen. Huisdieren kunnen ook op daarvoor aangewezen dierenbegraafplaatsen worden begraven. Een dierenbegraafplaats in deze regio is in Zevenhoven. Voor meer informatie kunt u de website raadplegen: www.dierenbegraafplaats.com

  • Destructie
    U laat uw overleden dier achter op de praktijk. De praktijk zorgt ervoor dat de overleden dieren worden aangeboden aan een destructiebedrijf. Samen met andere dieren worden zij vernietigd.
dierenartspraktijk haastrecht
dierenartspraktijk haastrecht
dierenartspraktijk haastrecht