Dierenartspraktijk Haastrecht

Dierenartspraktijk
Haastrecht

Dierenarts
Mw. B.C.M. van Delft

De Ruyterstraat 22
2851 TD Haastrecht
tel.0182 50 29 86

dierenartspraktijk haastrecht
Dierenarts Mw. B.C.M. van Delft
De Ruyterstraat 22
2851 TD Haastrecht
tel.0182 50 29 86

Ingang aan de kant van de Steinsedijk

Telefonisch spreekuur:
ma t/m vr

9.00 - 9.30 uur

Inloop spreekuur:
ma t/m do

9.30 - 10.00 uur

ma/di/do

18.30 - 19.00 uur

zaterdag

9.30 - 10.00 uur

Behandeling op andere tijden
volgens afspraak

Identificatie chip

Chippen

Dieren kunnen elektronisch geïdentificeerd worden met behulp van een transponder, ofwel, een chip. De chip bestaat uit een gesloten buisje, met daarin een geheugenchip en een spoeltje dat als een antenne fungeert. De chip is ongeveer 10 mm lang en heeft een doorsnede van minder dan 2 mm, zo groot dus als een rijstkorrel, en bevat een uniek registratienummer. Dit nummer kan zichtbaar gemaakt worden met speciaal afleesapparatuur. Hierdoor is het mogelijk om het dier exact te kunnen identificeren, wat bijvoorbeeld belangrijk is als uw dier zoek geraakt is. Het registratienummer wordt daarnaast gebruikt voor officiële documenten, zoals de stamboom, het dierpaspoort, officiële röntgenfoto's van heupen, ellebogen en oogonderzoeken.

Chippen is diervriendelijk en simpel. Met een injectienaald wordt een microchip onder de huid ingebracht. Het dier heeft hier geen last van en kan de chip ook niet verliezen.


De voordelen van chippen:
  • Al op jonge leeftijd kunnen dieren gechipt worden
  • De dieren voelen niets van de chip
  • Het maakt een huisdier uniek: d.w.z. het dier kan altijd geïdentificeerd worden, mits goed geregistreerd
  • Een chip is fraudebestendig, de chip kan vrijwel niet verwijderd worden, bovendien is de code niet te veranderen
  • De chip is van buitenaf niet te zien
  • Een chip gaat een dierenleven lang mee


Registratie

Na het inbrengen van de chip is het belangrijk om de gegevens te registreren. DAP Haastrecht registreert de gegevens bij de Nederlandse Databank Gezelschapsdieren (NDG). Dit is een onafhankelijke databank die uitsluitend is gericht met als doel een goede huisdierenregistratie.


Hoe verander ik mijn contactgegevens?

Als uw contactgegevens veranderen, is het van belang dat u dit doorgeeft aan de databank waar uw huisdier geregistreerd staat, zodat de gegevens aangepast kunnen worden. U kunt naar de website gaan van de databank waar het huisdier staat geregistreerd en zelf de gegevens veranderen. Soms is hiervoor een wachtwoord nodig of het paspoortnummer van het dier. Bent u vergeten bij welke databank het dier staat geregistreerd, dan kunt u via www.chipnummer.nl de databank vinden waar het huisdier staat ingeschreven. U dient dan het chipnummer van uw dier in te voeren en de website doorzoekt alle Nederlandse databanken.

Chippen voor puppy's vanaf 2012 verplicht

Vanaf voorjaar 2012 is het voor alle puppy's in Nederland verplicht om een chip te hebben en geregistreerd te staan. Deze maatregel is bedoeld om illegale (brood)fokkerij aan banden te leggen.

dierenartspraktijk haastrecht
dierenartspraktijk haastrecht
dierenartspraktijk haastrecht