Dierenartspraktijk Haastrecht

Dierenartspraktijk
Haastrecht

Dierenarts
Mw. B.C.M. van Delft

De Ruyterstraat 22
2851 TD Haastrecht
tel.0182 50 29 86

dierenartspraktijk haastrecht
Dierenarts Mw. B.C.M. van Delft
De Ruyterstraat 22
2851 TD Haastrecht
tel.0182 50 29 86

Ingang aan de kant van de Steinsedijk

Telefonisch spreekuur:
ma t/m vr

9.00 - 9.30 uur

Inloop spreekuur:
ma t/m do

9.30 - 10.00 uur

ma/di/do

18.30 - 19.00 uur

zaterdag

9.30 - 10.00 uur

Behandeling op andere tijden
volgens afspraak

operatie informatie

Op deze pagina vindt u belangrijke informatie als dieren geopereerd moeten worden.

Voor de operatie

Voorafgaande aan de operatie hoort u op welk tijdstip het dier gebracht kan worden. Doorgaans is dit tijdens of na het ochtendspreekuur.

Als uw hond geopereerd wordt, wilt u dan een deken of kleedje van het dier meenemen? De hond heeft dan na de operatie, tijdens het wakker worden, iets bekends bij zich met zijn of haar eigen geurtje, wat ze erg op hun gemak stelt. Het is belangrijk dat de hond voor de operatie uitgebreid is uitgelaten.

Indien uw kat wordt geopereerd, is het verstandig om het dier vanaf de avond voor de operatie, niet meer naar buiten te laten gaan. Op deze manier heeft u er controle op dat het dier (buiten) niets meer eet en bovendien bestaat het risico niet dat de kat de volgende ochtend niet te voorschijn komt.

operatie

Nuchter

Het is heel belangrijk dat het dier nuchter is vanaf 18.00 uur de avond voor de operatie. Wel is het belangrijk dat het dier drinkt, dus een bakje met water mag u laten staan, maar zorg er voor dat uw huisdier niets meer eet (dus ook niet dat éne brokje omdat het zo zielig is dat hij of zij niets krijgt). Het risico bestaat namelijk dat een dier gaat braken tijdens de narcose, wat verstikkingsgevaar met zich meebrengt.

Het nuchter zijn voor de operatie geldt overigens niet voor konijnen en knaagdieren; deze moeten blijven eten.


Narcose

De keuze en hoeveelheid van een narcosemiddel is afhankelijk van de diersoort, het gewicht en de gezondheidstoestand. Voorafgaande aan elke ingreep/operatie zal elke patiënt lichamelijk onderzocht worden. Het dier krijgt voorafgaande aan de operatie een ontstekingsremmer/pijnstiller en antibiotica. Dit geldt voor alle diersoorten.

Als een dier (met name hond) geopereerd wordt, is het voor het dier aangenaam als u even kunt blijven tijdens het geven van de narcose. Ervaring leert dat de dieren dan minder gestrest zijn en sneller in slaap vallen.


Na de operatie

Tenzij anders is afgesproken, wordt u na de operatie gebeld om te horen hoe de operatie is verlopen. U hoort dan eveneens wanneer het dier weer opgehaald kan worden. In de regel worden geopereerde dieren dezelfde dag weer opgehaald. Mocht er onverhoopt toch een complicatie optreden, dan worden de dieren zolang opgenomen, totdat ze weer naar huis kunnen.

Als geopereerde dieren worden opgehaald, dan krijgt u uitleg met betrekking tot het eten en drinken, de verzorging etc.


Controle

Tenzij anders is afgesproken, zie ik ter controle het dier twee dagen na de operatie nog een keer terug.

Neem in de volgende gevallen telefonisch contact op:

  • als het dier de dag na de operatie nog niet wil eten of drinken
  • als het dier sloom is
  • als er problemen zijn met de wond(genezing)
  • als er problemen zijn met het ingeven van de medicatie


Indien na de operatie twijfels zijn over het herstel van het geopereerde dier, neem dan telefonisch contact op met de praktijk.
dierenartspraktijk haastrecht
dierenartspraktijk haastrecht
dierenartspraktijk haastrecht